slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding
slider afbeelding

Van Cuyckstraat 1 bus 701 - 2000 Antwerpen

prijs op aanvraag

UNIEKE PENTHOUSE IN SIXTIES STIJL MET 360° ZICHT OVER DE STAD

Unieke penthouse die pure jaren sixties sfeer ademt!

In een oorspronkelijk kantoorgebouw in naoorlogs modernisme van de hand van Léon Stynen en Paul De Meyer uit 1960 vinden we deze uitzonderlijke penthouse van ca 375 m² te midden van de stad. Het balkvormige gebouw springt meteen in het oog op het einde van de Schuttershofstraat en Hopland en op de hoek van de Frankrijklei en werd recent in zijn oorspronkelijke glorie hersteld en omgevormd tot appartementen.

Een droomlocatie in de gezellige Quartier Latin, achter de hoek van de Vogelenmarkt en de Antwerpse modewijk.

Op de twee bovenste verdiepingen, de zevende en achtste etage en dus met een weids en open zicht over de stad bevindt zich dit appartement. Over elk detail en elke millimeter is nagedacht bij de ingenieuze intekening van deze penthouse. Een signature sixties stijl met minutieus schrijnwerk van de bovenste plank en een gewaagd maar zeer geslaagd samenspel van materialen is het resultaat.

Alle ruimtes baden in het licht dankzij de kamerhoge raampartijen langs drie zijden waardoor u ongestoord kan genieten van het prachtige zicht over de skyline van Antwerpen.

De gemeenschappelijke inkomhal van Residentie “Léon S” straalt pure luxe uit en is volledig in lijn met de architectuur van het gebouw ingericht. Een aparte en volledig privatieve deur leidt u naar de inkomhal met vestiaire op het gelijkvloers. Van hieruit neemt u de privélift naar de twee verdiepingen van de penthouse.

De leefruimte is ingetekend op de bovenste verdieping en volledig opengetrokken waardoor u een ongelooflijk gevoel van ruimte ervaart. Eyecatching is de centrale draaitrap met ingemaakte nissen met verlichting voor het plaatsen van kunstwerken. Aan de ene kant is een salon ingewerkt rond de vrijstaande hout- of gashaard, aan de andere kant is er plaats om een designkeuken in te werken.

Het originele bureau van architect Renaat Braem en de iconische hanglamp van ontwerper Jules Wabbes trekken meteen de aandacht.

Het appartement is omringd door het terras van ca 80 m². De overhangende daktuin is zondermeer uniek en geeft het geheel een groene touch. Het 360° zicht in combinatie met het feit dat dit één van de hoogste gebouwen van de nabije omgeving is en de uiterst centrale locatie zorgen voor een uniek plaatje. Grote zonnetenten zorgen voor verkoeling op warme zomerdagen.

Op de zevende verdieping bevindt zich het nachtgedeelte. Via de trap of lift bereikt u de overloop, tevens ideaal als bureau te gebruiken of een vierde slaapkamer te creëren. Drie zeer royale slaapkamers beschikken telkens over eigen sanitair. De masterbedroom is werkelijk een droom, wakker worden met een prachtig zicht op de Kathedraal en een op maat gemaakte dressing met kasten in palissander fineer.

Ook op deze verdieping is gespeeld met het principe van openheid: met kolossale schuifdeuren met ingewerkt leer kan gekozen worden om alle ruimtes af te sluiten en de nodige privacy te bieden of om het geheeld volledig open te werken.

Aan alles is gedacht, zowel op technisch vlak (vloerverwarming, ingewerkte airconditioning, ventilatiesysteem D, elektrische guillotine ramen, …) als op esthetisch vlak (gegraveerde lichtschakelaars, indirecte verlichting, blokdeuren, …).

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het appartement. Deze zal volledig instapklaar opgeleverd worden, met uitzondering van de keuken.

Twee autostaanplaatsen zijn voorzien op de gelijkvloerse verdieping.

Prijs op aanvraag. 

Lees meer

kenmerken

 • verdieping : 7
 • aantal slaapkamers : 3
 • aantal badkamers : 3
 • terras : ja
 • bewoonbare oppervlakte : 375 m²
 • oppervlakte terras : 80 m²

informatieplicht

 • bouwvergunning : ja
 • bestemming : woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
 • dagvaarding : nee
 • voorkooprecht : nee
 • verkavelingsvergunning : Nee

bovenstaande gegevens worden enkel verstrekt ter inlichting, zonder contractuele verbintenis of garantie van onzentwegen en kunnen op elk ogenblik gewijzigd worden.

neem contact met ons op via het formulier of rechtstreeks via +32 (0)3 237 48 00 - info@provas.be

 • icon Restaurant restaurant
 • icon Koffiebar koffiebar
 • icon Wijnbar wijnbar
 • icon Museum museum
 • icon Theater theater
 • icon Muziek muziek
 • icon Winkel winkel
 • icon Bakkerij bakkerij
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan